Over mij

“Het bewust worden van wat wij eten, drinken en hoe wij leven heeft al snel een positief effect op je gezondheid!”

Hier ben ik de afgelopen jaren steeds zekerder over geworden.

Op mijn 18e was ik werkzaam als apothekers-doktersassistente en hield mij toen voornamelijk bezig met symptoombestrijding. De kleine onderzoekjes die ik deed werden doorgestuurd naar de huisarts, medicatie werd hierop afgestemd. Die ik toen nog wel zelf mocht bereiden. Dat was natuurlijk noodzakelijk bij bepaalde ziektebeelden.

Maar ik vond het eigenlijk heel vreemd dat er niet breder gekeken werd, dat was ik van huis uit wel gewend. Tijdens de opleiding werd er toen ook weinig aandacht besteed aan de oorzaken van deze ziektes.

Na wat speurwerk en wat korte cursussen werd mijn interesse gewekt door de opleiding Oosterse geneeskunde, wat mij hierin aantrok was de holistische benadering van de unieke mens en het zoeken naar de oorzaak van de klacht en/of ziekte.

Via beweging (qigong), lichaamswerk (shiatsu/massage), mindset (meditatie), ademhalingstechnieken, voeding (Oosterse voedingsleer) wordt er gewerkt aan het oplossen van de oorzaak van de klacht.

Net als bij het halen van je rijbewijs begint het daarna pas leuk te worden. Verdiepen was wat ik wilde. Maar ook verbinden met alles wat ik vanuit de reguliere gezondheidzorg had geleerd. Er volgden nog vele opleidingen en cursussen om de kennis in mijn praktijk te kunnen gebruiken.

Naar de rol van voeding en leefstijl wordt gelukkig ook in de westerse gezondheidzorg steeds meer onderzoek gedaan, waarbij ik de kennis van duizenden jaren Oosterse geneeswijze graag mix zodat ik op een holistische manier naar de unieke mens kan blijven kijken.

Onze voeding en leefstijl zijn vandaag de dag de oorzaak van het merendeel van onze klachten en ziekten. Tijd voor verandering dus!

Qibalance, praktijk voor natuurgeneeskunde heeft in 2002 haar deuren geopend in Berlikum (frl), op deze website kun je zien welke mogelijkheden ik je kan bieden om te zoeken naar de oorzaak van de klachten en/of ziekten, deze te verminderen en zo mogelijk op te lossen.

Over mij

Door de vele jaren kennis en ervaring heb ik al vele mensen van
0-100 jaar mogen helpen naar een gezondere voeding en leefstijl.

Ik ben geboren in 1959 in Noord-Holland, na wat omzwervingen door het land woon ik sinds 2002 in Berlikum (frl), in een klein huisje met een grote tuin. Ik hou erg van buiten zijn, en in de tuin werken. Momenteel woon ik hier met partner, honden en kippen. Onze
2 dochters zijn uitgevlogen, en nemen nu hun kindertjes mee naar huis. Waar wij erg van kunnen genieten.

De geuren van groente en fruit trokken mij als kind de groenteboer binnen, blij wanneer ik daar een boodschapje mocht doen. De interesse voor voeding en de passie voor koken volgde al snel.
Mijn praktijk staat in de tuin, de tuin wordt voor verschillende activiteiten betrokken bij de praktijkruimte.

Naast het werken in mijn eigen praktijk, geef ik ook voeding en leefstijl adviezen en begeleiding in de Huisartsenpraktijk Doeglas in Menaldum, en geef ik regelmatig consulten in Amsterdam.